3D Animatie laten maken?

Het spreekwoord is: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Maar het is volledig waar. Dus geldt dit natuurlijk ook voor uw product, of dienst. Werkelijk alles kan omgezet worden van woord naar beeld. En in elke stijl, en voor elk type bedrijf of branche. Maar dan wel het liefst zo professioneel mogelijk toch? Bij Fuelled doen we niet anders en is onze core-business het maken van 3D visuals en animaties voor bedrijven en producten als die van u! Daardoor is het laten maken van een 3D animatie bij ons in goede handen.

Met uw expertise en kennis van het product zorgt u voor de juiste informatie die wij vervolgens vertalen naar (bewegende) beelden. Door het gebruik van stijlsheets, tussentijdse updates over ontwikkelingen en na verschillende feedbackrondes werken we samen naar het eindresultaat van uw eigen 3D animatie!

Voordelen van een 3D animatie?

Er zijn heel veel voordelen - en dus redenen - om een 3D animatie te laten maken. We zetten er een aantal op een rij:

 • Duidelijk: We zeiden het net al, maar met een 3D animatie is werkelijk waar álles goed uit te beelden en is extra informatie overbodig. In één video is de hele essentie duidelijk. Wat wilt u nog meer?
 • Alles kan:Er zijn geen fysieke beperkingen zijn in 3D, waardoor we - bijvoorbeeld - overal een camera van elk formaat kunnen plaatsen. Dus wil je de binnenkant van een werkende blender dan kunnen we dat doen zonder een enkele camera te vernietigen en dus redden we heel veel GoPro's levens! Of misschien wil je iets spannender? Bijvoorbeeld een krokodil die een backflip maakt vanuit een luchtballon. Je kunt natuurlijk proberen een krokodil te trainen in het gebruik van een parachute, en wat vergunningen vrij te krijgen voor een fotoshoot met een levende krokodil die uit de lucht valt. Maar met 3d is alles veel gemakkelijker en zullen er geen krokodillen worden geschaad tijdens het proces.
 • Een wow-factor / beleving
 • Elke mogelijke uitvoering: Ongeacht het beeld kan alles er en zo echt uit zien als in de de wereld om je heen, of zo fantastisch als je wildste dromen.
 • Bestaande beelden (fotografie cq video) aanvullen  en/of versterken.
 • Onmogelijke beelden verwezenlijken
 • Jaw Dropping and Eye Popping: Een 3D animatie is gewoon vet. Het is bijzonder, uniek en kan van iets statisch een verbluffende beleving maken voor uw doelgroep. We geven bijna de garantie dat bezoekers of kijkers per definitie meer geïnteresseerd zijn en worden verbluft dan  bij welke andere uitwerking dan ook. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijkheid gehad om de 3D beelden te verwerken in een VR (virtual reality) of interactieve experience!
 • 3D blijft hangen: Visuele informatie word tot wel 10x beter opgeslagen dan tekstuele informatie.

Mogelijkheden met een 3D animatiefilm

Overal valt een 3D animatiefilm van te maken. En dit kan op een aantal verschillende manieren. Verder zijn er ook nog een aantal 'verdiepingen' mogelijk met diezelfde 3D animaties. In dat geval gebruiken we de 3D animatie als basis bij andere technieken zoals VR of projection mappings.

 • Full CGI  In dit geval wordt alles digitaal gemaakt en is er volledige vrijheid.
 • roduct Visualisatie. Door het maken van een productdemonstratie in 3D animatie komt het product uitstekend in beeld en zijn alle hoeken en toepassingen mogelijk om goed uit te beelden. Ook de binnenkant van een product zoals een ingewikkelde machine kan goed getoond worden met een 3D animatie. Packshots bijvoorbeeld zijn ten alle tijden 100% identiek en relatief gemakkelijk te reproduceren.
 • Mixed Media We mengen fotografie, of video beelden met 3D beelden. Denk bijvoorbeeld aan beelden van acteurs, of omgevingen.
 • Interactive  Hier gaan we 3D objecten, visuals of animaties interactief maken. De kijker heeft daadwerkelijk invloed op het beeld wat er voor hem is door bijvoorbeeld objecten aan te raken met bijvoorbeeld beweging tot gevolg.
 • Virtual Reality (VR). 3D beelden, of animaties worden bekenen via een VR-bril. Er is dan beeld in 360 graden waardoor de kijker het gevoel heeft volledig in een andere wereld ondergedompeld te worden . Overal waar u uw hoofd heen draait, ziet u een ander de deel van de geprojecteerde 3D animatie om u heen.
 • Projection Mapping. De 3D beelden of animaties worden op fysieke objecten geprojecteerd. Niet alleen gevels van gebouwen zijn hiervoor geschikt maar ook kunst-installaties, beeldwerken en  sculpturen. Vergader tafels of de vloer en muren binnen een ruimte zijn prima geschikt om op te projecteren. Door een projectie worden stilstaande objecten en dode ruimtes tot leven gewekt.

En dit zijn nog maar een paar voordelen van de vele die er zijn! Toch nog niet overtuigd? We vertellen u graag de mogelijkheden van bedrijfsanimatie.

Kosten 3D animatie

De kosten van een 3D animatie zijn zeer uiteenlopend en vooral afhankelijk van uw wensen en eisen. Als handvat zijn er een 3-tal factoren die gebruikt kunnen worden om een ruwe kosten inschatting te geven. De complexiteit, de stijl en lengte/ duur van een animatie zijn namelijk erg bepalend. Mocht de 3D animatie gebruikt worden voor een VR of interactieve experience, of een projection mapping dan zijn dit vaak ook nog aanvullende kosten. Maar een voordeel van 3D is dat er - binnen de eerder genoemde factoren- een hoop parameters zijn om mee te schuiven zodat er nagenoeg altijd wel een match te vinden is tussen budget en wens. Hoe dan ook is stap 1 altijd een oriënterend gesprek waar in we eerst al uw wensen in in kaart brengen. Op basis hiervan kunnen we ofwel een 'ballpark-figure' noemen of basis van dat gesprek een aantal zaken uitwerken om een sluitende offerte te kunnen opstellen. Zo weet u altijd vooraf wat de kosten zijn om door Fuelled een 3D animatie te laten maken.

Zelf aan de slag of advies nodig?

Fuelled is ook in te zetten als adviseur. We worden om de meest uiteenlopende redenen gevraagd om aan te haken bij een projecten. Soms is er wel de technische kennis in huis om een 3D animatie te maken maar mist met de ervaring om van begin tot eind alles in goede banen te leiden en wordt ons gevraagd het overzicht in de gaten te houden. Ook kan het zijn dat er binnen een project een aantal zaken zijn die net om wat meer kennis vragen dan er intern voor handen is. Of kan het zo zijn dat wij bij het bepalen van een strategie worden gevraagd om te adviseren in de uiteindelijke (on-)mogelijkheden met betrekking tot de uitvoerbaarheid van alles geweldige plannen. Wat de reden ook moge zijn, vraag ons gerust als uw creatieve partner op het gebied van 3D en Animatie!

Benieuwd naar de volgende stap in het verwezenlijken van je eigen content?

Check onze socials voor nóg meer Fuelled