arrow-left-lightarrow-leftarrow-right-lightarrow-rightarrow-thin-left arrow-thin-right browser-search cup heart indicator laptop layers layout-4boxes layout-sideleft mail-heart mail map-pin mixer mouse nav paintbucket pencil-ruler phone picture play video

Digital Twin

Een Digital Twin is een digitale, volledig interactieve, kopie van een fysieke machine. Hij is volledig instelbaar en te bedienen door het aanpassen van dezelfde parameters en instellingen, en geeft exact dezelfde feedback en output als de fysieke machine zou doen. Maar dan digitaal.

Op basis van aangeleverde CAD data, of maatwerk, word het 3D model van de machine ingeladen in een software-ontwikkelomgeving. Dezelfde als er gebruikt wordt bij het maken van videogames, vandaar ook de hippe term 'Gamification" die je plotseling overal hoort. Deze 'engine' stelt ons in staat functies en instellingen aan parameters te koppelen welke op hun beurt aan verschillende onderdelen van het 3D model worden gekoppeld. Op deze manier wordt er een digitale, correct werkende, replica opgebouwd. Kinematica kan op basis van wiskundige formules tot op 100% nauwkeurig worden gesimuleerd.

In een notendop is dit hoe het werkt. Jouw belangrijkste vraag is natuurlijk; waarom ? (- zou dit iets voor mij of mijn product zijn)?

De precieze reden waaróm het een goed idee zou zijn om een Digital Twin te laten ontwikkelen kunnen wij natuurlijk niet bepalen. Maar wanneer klanten om meer informatie over een Digital Twin vragen, of als wij een Digital Twin als oplossing bieden, dan is dat vaak door een, of meerdere, van de redenen die hier onder staan.

Lees hieronder wanneer het goed is om een digital twin te overwegen.

Waarom een Digital Twin?

Wanneer is het een goed idee om over een Digital Twin na te denken:

Voordelen:

Het ontwikkelen van een Digital Twin kán een hoop voordelen opleveren:

- Als het werken met, of instellen van, de machine ingewikkeld blijkt.
- Wanneer onderwijs en training op locatie duur, moeilijk en tijdsintensief is.
- Als er (te vaak) kosten worden gemaakt om de machine te herstarten/ kalibreren.
- Omdat het kan bijdragen aan het voorkomen van vroegtijdig onderhoud en slijtage.
- Omdat het kan bijdragen aan het verlengen van de levensduur van de machine.
- Omdat het kan bijdragen aan de maximalisatie van de output.

- Settings, output en feasibility zijn te controleren voor live productie.
- Settings en parameters zijn op te slaan en te exporteren.
- Testen gebeurt in een veilige digitale omgeving.
- Je kunt alles testen van complete machines tot parameters, tooling, settings en feasability.
- Online/ remote te benaderen via cloud/ app.
- Het is te koppelen aan voorraad, inkoop, tooling en kosten.
- Het is als sales instrument is in te zetten.
- Het is automatisch een digitaal naslagwerk voor klanten en gebruikers.
- Er is een 100% waarheidsgetrouwe werking door gebruik van CAD Data en kinematica.
- Introductie naar volledige capaciteit/ functionaliteit is laagdrempelig, visueel en intuïtief'Controleer settings en feasibility voor live productie'

Waarom werken met Fuelled?

Werken met ons heeft natuurlijk énorm veel voordelen. Maar, om het kort te houden, geven we er hier alvast 4.

(On)zichtbaar

Er is geen enkel product en geen enkele eigenschap die niet in beeld gebracht kan worden. Hoe klein, groot, diep verborgen of technisch complex. Elk detail precies zo in beeld gebracht dat de klant direct snapt hoe het werkt en overtuigd raakt.

Geen gedoe

Filmen op locatie is een bult gedoe. Het opbouwen van een fotostudio voor product-shots net zo. Alles verslepen náár een set is ook onhandig. Bij wijzigingen moet alles weer opnieuw, en ga zo maar door. Met 3D visualisatie wordt het productieproces niet onderbroken en kunnen nieuwe kleuren, product variaties of zelfs (niet) fysiek bestaande producten gemakkelijk in beeld gebracht worden.

Ervaring

Door onze gecombineerde 25+ jaar ervaring met diverse complexe projecten garanderen wij dat we elk technisch project zonder problemen kunnen realiseren. Wij houden van snel & duidelijk. Dus we geven je vooraf inzicht in wat we gaan doen, hoe lang dat duurt en wat het kost. Samen kunnen we beslissen aan de slag te gaan, of bijsturen.

Bedrijfsgevoelig?

Geen zorgen. Alle animaties en beelden worden door ons zorgvuldig en speciaal op maat gemaakt. Alle data blijft bij ons. Niet naar andere partijen of naar servers die elders 'in de cloud' staan. Verder zijn wij het gewend om een verklaring van geheimhouding (NDA) te tekenen.

'Reduceer stress, kosten en klachten bij je klanten'

Wat bieden we nog meer?

Product Visualisaties

Technische Animaties

Klaar om te ontdekken wat Fuelled voor jou kan betekenen?

Er zijn onbeperkte mogelijkheden voor jouw product en merk. Of je nu een enkel beeld wil, een volledige animatie of 3D samengevoegd met traditionele media, wij kunnen helpen. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Klik dan hier om een bericht achter te laten en dan nemen we zo snel mogelijk contact op om kennis te maken.

Wil je persoonlijk advies over het laten maken van afbeeldingen of animaties? Ook dan staan wij voor je klaar. Neem contact met ons op: telefonisch, per WhatsApp, of e-mail. We kunnen op locatie afspreken of drinken een virtuele kop koffie en gaan we (geheel vrijblijvend) onderzoeken wat we voor jouw merk kunnen doen.