arrow-left-lightarrow-leftarrow-right-lightarrow-rightarrow-thin-left arrow-thin-right browser-search cup heart indicator laptop layers layout-4boxes layout-sideleft mail-heart mail map-pin mixer mouse nav paintbucket pencil-ruler phone picture play video

Wat is een Digital twin?

Een 'Digital Twin' is een van de nieuwste ideeën waarmee bedrijven hun manier van werken kunnen verbeteren en slimmer kunnen worden. Maar hoe werkt het precies? En belangrijker: wat kun je er mee? Hieronder vertellen we er meer over in een notendop.

Ben je al volledig op de hoogte en nieuwsgierig wat wij hier in kunnen betekenen voor jou of je bedrijf? Of wil je meer weten dan hieronder staat? Laat ons dan vrijblijvend contact met je opnemen en dan vertellen we er alles over!

Hoe werkt het?

In feite is een Digital Twin een letterlijke vertaling van de naam. Namelijk een 'digitale tweeling' van iets in de echte wereld, zoals een machine, een productieproces of een systeem. Het wordt gemaakt met behulp van geavanceerde 3D-tekeningen. Deze digitale tweeling kan voor allerlei dingen worden gebruikt, zoals het voorspellen wanneer iets kapot kan gaan, het slimmer maken van processen, het uitproberen van nieuwe ideeën en het zorgen dat iets beter werkt.

Op basis van aangeleverde CAD data, of maatwerk, wordt een 3D model van de machine ingeladen in een software-ontwikkelomgeving. Dezelfde als er gebruikt wordt bij het maken van videogames, vandaar ook de hippe term 'Gamification" die je plotseling overal hoort, ziet en leest. Deze 'engine' stelt ons in staat functies en instellingen aan parameters te koppelen welke op hun beurt aan verschillende onderdelen van het 3D model worden gekoppeld. Op deze manier wordt er een digitale, correct werkende, replica opgebouwd. Kinematica kan op basis van wiskundige formules worden gebruikt om tot op 100% nauwkeurige simulaties te draaien.

Omdat zowel de in-, als de output real-time data zijn kan deze worden gebruikt als correcte en officiële feedback zoals deze bij een fysieke machine uitgelezen zou kunnen worden.

Hoe kan het je bedrijf helpen?

Het laten maken van, en het gebruik van een Digital Twin kan je bedrijf op verschillende manieren helpen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Kennisbehoud:
  Een veel voorkomend probleem bij technische bedrijven is het verdwijnen van kennis. Door een Digitale Replica te voorzien van alle mogelijke storingen - maar ook oplossingen - wordt er een enorme hoeveelheid kennis van een machine of apparaat gewaarborgd
 • Optimalisatie van processen:
  De Digital Twin kan worden gebruikt om de prestaties van processen te analyseren en te optimaliseren. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de beste instellingen voor machines te vinden, of om de ideale lay-out voor de productie te bepalen. Dit kan leiden tot een verbetering van de efficiëntie en een vermindering van de kosten.
 • Voorspellen van storingen:
  De Digital Twin kan worden gebruikt om storingen te voorspellen voordat ze daadwerkelijk optreden. Door Real-time data te analyseren, kan de Digital Twin waarschuwingen geven voor problemen die kunnen leiden tot uitval of verminderde prestaties. Dit kan helpen om de downtime te verminderen en de productiviteit te verhogen.
 • Testen van nieuwe ontwerpen:
  De Digital Twin kan worden gebruikt om nieuwe ontwerpen te testen voordat ze daadwerkelijk worden geïmplementeerd. Dit kan helpen om de risico's te verminderen en ervoor te zorgen dat alle scenario’s zijn geanalyseerd.

Wat kun je er mee?

Met een digital Twin kún je precies hetzelfde als een echte machine, los van het ontbreken van fysieke ouput in de vorm van een product natuurlijk. Maar behalve dit zijn er ook nog eens een hele hoop bijkomende voordelen die je met het fysieke apparaat niet hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Real Time settings, output en feasibility controleren voor live productie.
 • Settings en parameters opslaan en exporteren.
 • Testen in een veilige digitale omgeving.
 • Je kunt alles testen van complete machines tot parameters, tooling, settings en feasability.
 • Online/ remote te benaderen via cloud/ app.
 • Koppelingen maken aan voorraad, inkoop, tooling en kosten.
 • Inzetten als sales instrument
 • Het is automatisch een digitaal naslagwerk voor klanten en gebruikers.
 • Er is een 100% waarheidsgetrouwe werking door gebruik van CAD Data en kinematica.
 • Introductie naar volledige capaciteit/ functionaliteit is laagdrempelig, visueel en intuïtief

'Controleer settings en feasibility voor live productie'

Waarom werken met Fuelled?

Werken met ons heeft natuurlijk énorm veel voordelen. Maar, om het kort te houden, geven we er hier alvast 4.

(On)zichtbaar

Er is geen enkel product en geen enkele eigenschap die niet in beeld gebracht kan worden. Hoe klein, groot, diep verborgen of technisch complex. Elk detail precies zo in beeld gebracht dat de klant direct snapt hoe het werkt en overtuigd raakt.

Geen gedoe

Filmen op locatie is een bult gedoe. Het opbouwen van een fotostudio voor product-shots net zo. Alles verslepen náár een set is ook onhandig. Bij wijzigingen moet alles weer opnieuw, en ga zo maar door. Met 3D visualisatie wordt het productieproces niet onderbroken en kunnen nieuwe kleuren, product variaties of zelfs (niet) fysiek bestaande producten gemakkelijk in beeld gebracht worden.

Ervaring

Door onze gecombineerde 25+ jaar ervaring met diverse complexe projecten garanderen wij dat we elk technisch project zonder problemen kunnen realiseren. Wij houden van snel & duidelijk. Dus we geven je vooraf inzicht in wat we gaan doen, hoe lang dat duurt en wat het kost. Samen kunnen we beslissen aan de slag te gaan, of bijsturen.

Bedrijfsgevoelig?

Geen zorgen. Alle animaties en beelden worden door ons zorgvuldig en speciaal op maat gemaakt. Alle data blijft bij ons. Niet naar andere partijen of naar servers die elders 'in de cloud' staan. Verder zijn wij het gewend om een verklaring van geheimhouding (NDA) te tekenen.

'Reduceer stress, kosten en klachten bij je klanten'

Wat bieden we nog meer?

Product Visualisaties

Technische Animaties

Klaar om te ontdekken wat Fuelled voor jou kan betekenen?

Er zijn onbeperkte mogelijkheden voor jouw product en merk. Of je nu een enkel beeld wil, een volledige animatie of 3D samengevoegd met traditionele media, wij kunnen helpen. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Klik dan hier om een bericht achter te laten en dan nemen we zo snel mogelijk contact op om kennis te maken.

Wil je persoonlijk advies over het laten maken van afbeeldingen of animaties? Ook dan staan wij voor je klaar. Neem contact met ons op: telefonisch, per WhatsApp, of e-mail. We kunnen op locatie afspreken of drinken een virtuele kop koffie en gaan we (geheel vrijblijvend) onderzoeken wat we voor jouw merk kunnen doen.